Psihoterapia Individuala

Ce inseamna psihoterapie online individuala?

O psihoterapie online individuala presupune intalnirea online dintre psihoterapeut si client in vederea rezolvarii problemelor ce tin de viata emotionala a clientului prin intermediul unor metode psihoterapeutice in care este specializat terapeutul online ales de client.

Metodele de psihoterapie online individuala se pot imparti in doua categorii mari:

  • Metodele de natura cognitiv comportamentalista sunt cele de solutionare urgenta prin tehnici si strategii de interventie bazate pe instrumente concrete de lucru tintind ameliorarea si tratarea simptomului. Prin aceste metode se vizeaza rezolvarea manifestarilor neplacute pe care le presupune un simptom.
  • Metode psihodinamice ce presupun un demers mai consistent de lunga durata privind autocunoasterea, dezvoltarea potentialului persoanei si reactualizarea sinelui sau. Instrumentul psihoterapiei online individuale de natura psihodinamica este relatia creata intre psihologul online si client, aceasta relatie terapeutica devenind spatiul de intalnire ca si context de solutionare a problemelor clientului. Clientul adoptand prin acesta interactiune cu psihologul online noi strategii, mai eficiente si adecvate vietii lui.Prin aceste metode se vizeaza tratarea cauzei simptomului.

Ce se trateaza si care este scopul psihoterapiei online individuale?

Prin psihoterapie online individuala se urmareste pe de o parte:

De asemenea, prin psihoterapie online individuala se poate urmari pe de alta parte:

  • Autocunoasterea de ansamblu,
  • Dezvoltarea potentialului persoanei,
  • Reactualizarea sinelui.

Cine apeleaza la psihoterapie online individuala?

De psihoterapie online poate beneficia oricine are ca obiectiv o viata emotionala mai buna.

Durata psihoterapiei online individuale?

Durata unei sedinte de psihoterapie online individuale este de 50 de minute.

Insa durata unui demers terapeutic de poate intinde pe parcursul mai multor luni, astfel incat clientul, in functie de particularitatile lui, isi atinge obiectivul vizat.

Frecventa psihoterapiei online individuale?

O psihoterapie online individuala pentru a fi eficienta are o frecventa generala de o sedinta pe saptamana, dar in functie de specificitatea situatiei fiecarui client se poate prescrie un demers mai consistent pe o perioada limitata de timp, revenind la frecventa uzuala de o sedinta pe saptamana.

Durata intregului demers se afla dupa evaluarea atenta a situatiei de viata in care se afla clientul, durata simptomului in viata sa, particularitati psihice, alti factori asociati si alte aspecte considerate importante de client in mentinerea simptomului.

Pentru o evaluare cat mai precisa e nevoie de una pana la trei sedinte maxim.

Costul unei sedinte de psihoterapie online individuale?

Costul unei sedinte de psihoterapie online individuala este de 200 ron pe sedinta.

Psihoterapia online este un suport real