De ce echipament / tehnologie am nevoie pentru initierea unei sedinte de psihoterapie online?

Pentru o experienta cat mai buna a sedintelor de psihoterapie, aveti nevoie de:

 • Un laptop/computer/tableta/smartphone care este dotat cu camera video si microfon
 • O conexiune la internet

De cate sedinte de psihoterapie este nevoie in general ca sa ma simt mai bine?

Desi pentru unele afectiuni exista metode in pasi ficsi si numar de sedinte prestabilit, de obicei, o evaluare exacta a duratei demersului terapeutic potrivit dvs. se realizeaza in prima sedinta cu specialistul.

Ce avantaje si dezavantaje are o sedinta cu un psiholog online?

 • Accesibilitate: Daca nu aveti acces la un psiholog bun in orasul dvs., nu mai este nevoie sa mergeti sute sau mii de km (atunci cand te afli in alta tara) pana la el. Va puteti conecta la psihologul dvs. de oriunde sunteti de la orice device atat timp cat aveti acces la internet
 • Comfort si Eficienta: Eliminand deplasarea pana la cabinetul psihologului , nu mai platiti transportul pana acolo, nu mai pierdeti timp valoros pe drum si nu mai poluati atmosfera
 • La tine acasa: Pentru persoane care nu pot iesi din casa din cauza diferitelor afectiuni de sanatate fizica sau psihica, acum aveti acces la un psiholog din casa dumneavoastra
 • Intimitate: Unii oameni pot avea o limita in a vorbi despre problemele lor in fata unui psiholog, iar pentru acesti oameni o sedinta de psihoterapie online, eventual cu optiunea Doar Audio, ii ajuta sa se deschida mai mult si poate constitui un prim pas ulterior si intr-un demers terapeutic

Dezavantajul psihoterapiei online este ca lipsit de interactiunea fata in fata, relatia terapeutica se poate dezvolta in pasi mai lenti pentru anumite persoane.

Care este diferenta dintre psihoterapia online individuala si psihoterapia online de grup, din moment ce-mi pot rezolva aceeasi problema atat prin una cat si prin cealalta?

 • Avantajul psihoterapiei online de grup este ca exista suportul celorlalti participanti la grup care manifesta acelasi simptom, iar acest lucru poate fi perceput ca un avantaj.
 • Avantajul psihoterapiei online individuale este ca in aceasta exista un coeficient de autodezvaluire mai mare decat poate fi intr-o sedinta online de grup, iar acest lucru ajuta procesul de terapie.

Ce se intampla daca nu ma mai prezint la sedinta de psihoterapie online?

Cu cel putin 24 de ore inainte de programarea dvs., aveti posibilitatea sa o reprogramati, sau sa cereti banii inapoi. In caz contrar psihoterapeutul dvs. trebuie platit iar sedinta nu poate fi reprogramata si nici contravaloarea sedintei nu poate fi returnata.

Pot sa fac o programare pentru un prieten sau membru de familie?

Da, se poate face o programare in numele altcuiva, insa asigurati-va ca persoana respectiva va veni la data si ora programarii si este de acord cu aceasta initiativa.

Care este diferenta dintre psihoterapeut, psihiatru si psiholog?

 • Psihiatrul este un medic care trateaza tulburarile emotionale cu ajutorul medicatiei.
 • Psihologul este un absolvent al facultatii de psihologie, ce poate oferi si un suport de consiliere psihologica de maximum 3 sedinte.
 • Psihoterapeutul este un absolvent al uneia din facultatile urmatoare: Psihologie, Filozofie, Teologie, Medicina, si care se formeaza ulterior absolvirii facultatii, se specializeaza timp de 4 sau 5 ani intr-o metoda de psihoterapie aleasa(Psihoterapie Psihanalitica, Cognitiv-comportamentala, terapie Ericksoniana, Hipnoza Clinica, Centrata pe Persoana, Psihodrama, Gestald terapie, Analiza Tranzactionala, Experientiala, etc.)

Oferiti servicii de psihoterapie online pentru copii?

Desigur. Ofer servicii de psihoterapie online copiilor mai mari de 10 ani, cu conditia ca acestia sa fie insotiti de parinti la primele 3 sedinte.

Se poate sustine o sedinta doar audio sau prin telefon?

Da, se poate, insa prefer ca acest lucru sa se intample doar in cazuri exceptionale, pentru o eficienta sporita a interactiunii terapeut-client.

O sesiune prin videoconferinta te va ajuta